هیچ چیز اسرار آمیزی در مورد حمایت و مقاومت وجود ندارد. حمایت و مقاومت همان قاعده عرضه و تقاضا است. یعنی خطوط عرضه یا تقاضا نشان می دهند که عرضه یا تقاضا در یک قیمت مشخص چقدر خواهد بود. خط عرضه نشان دهنده مقداری (تعداد سهام) است که فروشندگان تمایل دارند در قیمت مشخصی عرضه کنند و بفروش برسانند. وقتی قیمت افزایش مییابد، تعداد فروشندگان هم بیشتر میشود و دلیل آن هم این است که سهامداران بیشتری تمایل
به فروش در قیمت های بالاتر دارند. خط تقاضا نشان دهنده تعداد سهامی است که سهامداران در قیمت مشخصی، تمایل به خرید آن دارند. با افزایش قیمت همانطور که تمایل خریداران برای خرید سهام کم میشود از تعداد آنها نیز کاسته میشود. شکل زیر نشان میدهد که در هر قیمتی، چه تعداد خریدار و فروشنده وجود دارند. به عنوان مثال، در قیمت ۴۲.۵ , ۱۰خریدار و ۲۵ فروشنده وجود دارند.
– حمایت در قیمتی رخ میدهد که در آن خط عرضه به محور عمودی میرسد (به عنوان مثال ۲۷.۵ در نمودار بالا) قیمت پایینتر از این مقدار نمی آید، چرا که هیچ فروشندهای حاضر به فروش در این قیمت (یا قیمت های پایینتر) نیست.
– مقاومت در قیمتی رخ میدهد که در آن خط تقاضا به محور عمودی میرسد (به عنوان مثال ۴۷.۵ در شکل بالا) قیمت از این مقدار بالاتر نمیرود، چرا که هیچ خریداری حاضر به خرید در قیمتهای بالاتر از این مقدار نیست.
در یک بازار آزاد این خطوط دائما در حال تغییر هستند. همانطور که انتظارات سرمایه گذار تغییر میکند، قیمت های مورد پذیرش خریدار و فروشنده نیز تغییر میکند. شکست سطح مقاومت نشان دهنده جابجایی نمودار تقاضا به سمت بالا می باشد یعنی خریداران حاضرند که سهام را در قیمت های بالاتر خریداری کنند. بطور مشابه شکست سطح حمایت نشان می دهد که نمودار عرضه به سمت پایین جابجا شده است. اساس بسیاری از ابزارهای تحلیل فنی ریشه در مفهوم حمایت و مقاومت دارد. نمودار قیمت سهام دید خوبی از عملکرد این نیروها در تقابل با یکدیگر به ما میدهد.