• هدیه : از سکه طلا به‌عنوان هدیه در جشن‌ها و مهمانی‌ها، اعیاد ملی و مذهبی، مراسم ازدواج، تجلیل، تودیع، اعطای جوایز ورزشی، مسابقات و المپیادهای علمی و سایر مناسبت‌ها استفاده می‌شود. جشنواره‌ها مهم‌ترین رویدادهایی هستند که معمولاً در آن‌ها سکه اهدا می‌شود. به خاطر جایگاه ویژه طلا در جامعه ایرانی، سکه در قیاس با وجه نقد یا موارد دیگر، از مقبولیت بیشتری به‌عنوان هدیه برخوردار است.
  • عیدی کارمندان دولت : طبق مصوبه هیئت‌وزیران در سال ۱۳۸۷، کلیه دستگاه‌های دولتی می‌توانند به‌جای پرداخت پول نقد به کارکنان خود به آن‌ها سکه بهار آزادی عیدی دهند. این سکه‌ها با نرخ روز اعلام‌شده از سوی بانک مرکزی به وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی که تمایل دارند عیدی کارکنان خود را به‌صورت سکه اعطا کنند به فروش می‌رسد. پرداخت عیدی به‌جای پول نقد یکی از راهکارهای کنترل نقدینگی در پایان سال اعلام‌شده است. با این تصمیم بانک مرکزی سه هدف زیر را دنبال می‌کند: اول اینکه عیدی کارکنان پرداخت می‌شود، دوم با افزایش عرضه سکه توسط کارکنان، قیمت این کالا در آستانه عید کنترل می‌شود و سوم عده‌ای سکه‌های خود را نگهداشته و نقدینگی کمتری وارد جامعه می‌شود.
  • مهریه ازدواج : در اغلب اوقات مهریۀ دوشیزگان ایرانی بر مبنای سکه‌های طلا تعیین می‌شود؛ از سال تولد وی گرفته تا شمار ائمه یا سوره‌های قرآن کریم همگی به‌عنوان معیار تعیین مهریه دختران استفاده می‌شوند. طبق بررسی‌های صورت گرفته، میانگین مهریه زنان ایرانی عددی بین ۲۶۰ تا ۳۵۰ سکه طلا را نشان می‌دهد.
  • پس‌انداز : سکه طلا به‌عنوان کالایی سرمایه‌ای برای حفظ ارزش پول مورداستفاده قرار می‌گیرد. بخش مهمی از سرمایه و پس‌انداز مردم ایران در قالب سکه طلا است. با توجه به نقش بااهمیت سکه به‌عنوان کالایی سرمایه‌ای، بانک‌ها نیز بخشی از سرمایه‌ها و نقدینگی خود را به سکه به‌عنوان پشتوانۀ پولی و سرمایه مطمئن تبدیل می‌کنند.
  • سرمایه‌گذاری : سکه طلا به دلیل ارزش ذاتی آن، کالایی کم ریسک محسوب می‌شود. به‌علاوه در مقایسه با سایر دارایی‌ها (نظیر املاک و مستغلات) از خاصیت نقد شوندگی بسیار بالاتری برخوردار است و می‌توان آن را در هر زمان و موقعیتی به فروش رساند. در بازار سکه ایران، معامله‌گرانی هستند که با پیگیری نوسانات قیمت طلای جهانی و سکه طلا، به‌صورت عمده در بازار به دادوستد سکه می‌پردازند.