۱. بازار سهام
۲. بازار اوراق قرضه یا بدهی.
بازار ثانویه (secondary market): بازار ثانویه محل داد و ستد اوراق منتشر شده در بازار اولیه است. حجم معاملات در این بازار، نسبت به بازارهای اولیه بسیار بیشتر است. در این بازار تغییرات قیمت ها شکل می گیرد و اوراق بهادار، بارها و بارها داد و ستد می شوند.
تقسیم بندی بازارهای سرمایه بر اساس کالاهای معاملاتی
در این بازار، انواع اوراق بهادار معامله می شوند. نمونه این بازار، بورس اوراق بهادار تهران (TSE)، بورس وراق بهادار المان (Xetra) و بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) است.
۲.بورس فلزات:
در این بازار انواع فلزات شناخته شده با مشخصات معین و با ابزارهای متنوع مالی معامله می شوند. بورس فلزات تهران در نیمه دوم سال ۱۳۸۲ افتتاح شد. معروفترین بازار فلزات دنیا، بورس فلزات لندن(LME) است که فلزاتی چون آهن، آلومینیوم و روی در آن داد و ستد می شود.
۳.بورس کالای کشاورزی:
در این بازار انواع محصولات کشاورزی با ابزارهای جدید مالی، داد و ستد می شود. این بازار از قدیمیترین بورس های دنیا محسوب می شود. بورس شیکاگو (CBOT) را می توان شاخص ترین نمونه این بازار عنوان کرد.
نکات مهم در مورد بازارهای سرمایه
در تحلیل بازارهای سرمایه یکی از مهمترین فاکتور ها شاخص MSCI می باشد چرا که در این شاخص، کشورها به ۴ نوع تقسیم شده و هر قسمت از این کشورها ریسک ها و مزیت های خود را دارا می باشند و بر این اساس هر کشور را می توان در شاخه وسطح خود مورد ارزیابی و تحلیل قرار داد.
۲. شاخص های کلیدی:
در تحلیل بازارهای سرمایه برخی از شاخص های بورس نقش کلیدی و پررنگ تری داشته چنانکه روند صعودی و نزولی انها نقش بسزایی در روند سایر شاخص های جهان دارد که به ترتیب عبارتند از شاخص بورس ( S&P 500 , DOW30) از امریکا، STOXX Europe 600 Index اروپا، DAX30 المان، FTSE 100 انگلیس و NIKKEI 225 ژاپن.