از طرف دیگر این شرکت اعضایی دارد که پس از طی مراحلی و کسب حداقلهای تعیینشده به عضویت شاپرک درآمده و میتوانند داخل این شبکه فعالیت و نسبت به ارائه خدمات پرداخت اقدام کنند. بر اساس طراحی صورتگرفته در شاپرک، این شرکتها در عین داشتن استقلال در فعالیتهای خود در تکامل شبکه نیز نقش موثری ایفا میکنند. این مدل همکاری میتواند به بازی برد برد برای همه بازیگران منتهی شود.
سومین نقش یا هویتی که شاپرک از آن برخوردار است، نقش نظارت و ارزیابی در شبکه پرداخت کشور بوده و در حقیقت چشم بانک مرکزی برای پایش دائمی و دقیق روی این شبکه و عملکرد آن است. اطلاعات صحیح و دقیق میتواند در تصمیمگیریهای بهموقع بسیار موثر واقع شود. همچنین با تحلیل کارشناسی مناسب در شاپرک، بانک مرکزی میتواند نسبت به پیریزی ضوابط مناسب و متناسب با شرایط مورد نیاز جامعه در نظام پرداخت کشور اقدام کند.
همانطور که در شکل (۱) نیز مشاهده میشود، شاپرک توانسته خلاء موجود بین این اجزا را به خوبی پر کند. به عبارت دیگر مشتریان و استفادهکنندگان نهایی از خدمات پرداخت که در حقیقت آحاد افراد جامعه را تشکیل میدهند، معمولا با یک واسطه یعنی بانک یا شرکت ارائهدهنده خدمات پرداخت با شاپرک در ارتباط هستند. با این وجود برای آنکه رضایت افراد در جامعه به حداکثر میزان خود برسد، کانالهای ارتباطی نیز برای این بخشها در نظر گرفته شده و پذیرندگان و دارندگان نیز میتوانند از طریق شاپرک به خواستههای خود برسند.