شرکت تضامنی یک سازمان تجاری است که در آن دو نفر یا بیشتر آن را مدیریت و اجرا میکنند. هر دو مالک بهطور برابر و شخصاً برای پرداخت بدهی ها و دیون شرکت مسئول هستند.
توضیحاتی در مورد شرکت تضامنی
شــــرکت تضـــامنی همان ویژگی شرکت انفرادی (حقیقی) را دارد با این تفاوت که تعداد مالکان یا شرکا بیشتر از یک نفر است. در این نوع از شرکت ها، تمام شرکا در درآمدها و هزینه های شرکت سهیم هستند و مسئولیت تکتک افراد در مورد تعهدات شرکت نامحدود است و مسئولیت آنها محدود به درصد سهم آن ها در شرکت نمیشود.
ویژگی های شرکت های تضامنی چیست؟
مزایا و معایب شرکتهای تضامنــی مثل شرکتهای انفرادی است. ثبت و تأسیس این شرکتها با یک توافق غیررسمی و با هزینه اندک انجام میشود. انتقال مالکیت شرکتهای تــضامنی بهسختی انجام میشود و برای این کار باید شــرکت تضامنــی قبلی منحل و یک شــرکت تضامنــی جدید تأسیس کرد. در این شرکتها در صورت فوت و یا خروج یکی از شرکا شرکت منحل میشود و فعالیت شرکت به پایان میرسد. درآمد شرکـت تضـامنی، مشمول مالیات درآمد شخصی است و سرمایهای که میتوان در این نوع شرکتها تأمین کرد محدود به آورده شرکا است.
معایب شرکت های تضامنی چیست؟
- مسئولیت نامحدود مالک در برابر تعهدات شرکت.
- طول عمر محدود.
- دشواری انتقال مالکیت
- عدم توانایی برای رشد به دلیل عدم توانایی در تأمین وجوه موردنیاز برای سرمایهگذاری
تفاوت شرکت تضامنی و سهامی خاص چیست؟
مهمترین تفاوت این دو نوع شرکت در میزان تعهد شرکاء یا سهام دارن در قبال شرکت است. در شرکت های سهامی خاص، این تعهد به میزان سهام اشخاص است، ولی در شــرکت های تضــامنی تمام شرکاء نسبت به تعهدات شرکت مسئولیت کامل دارند.