الف) جایگزینی برای خرید سهام شرکتهای بورسی: شخصی که تعدادی از واحدهای سرمایه گذاری یکی از صندوق ها را در اختیار دارد در واقع مالک سهام چند شرکت است که صندوق از محل دارایی های خود به عنوان سبد سرمایه گذاری خریداری نموده است. بدین ترتیب سود یا زیان مالکان واحدهای سرمایه گذاری صندوق، تحت تأثیر مستقیم نوسان قیمت مجموعۀ سهام موجود در سبد سرمایه گذاری صندوق است.

ب) وجود مدیریت حرفهای: 
منظور از مدیریت حرفهای، مقایسۀ تخصص و توان مدیران با تجربه و آشنا با بازار سهام با سرمایه گذارانی است که تجربۀ کافی و یا زمان و امکانات مناسب تحلیل برای تشکیل سبد سرمایه گذاری به صورت مستقل را ندارند.

ج) نقدشوندگی: 
یکی از مهمترین ویژگی های هر سرمایه گذاری، قابلیت تبدیل به وجه نقدشدن آن در زمانی است که سرمایهگذار به هر دلیل تصمیم به تغییر موضع سرمایهگذاری خود و خروج میگیرد. با توجه به ارکانی که در
صندوق های سرمایه گذاری مشترک در سهام پیشبینی شده است سرمایه گذاران در هر زمان میتوانند با توجه به خالص ارزش روز دارایی های موجود در صندوق و پس از کسر هزینه های مربوطه، تمام یا تعدادی از واحدهای
سرمایه گذاری خود را به وجه نقد تبدیل نموده، اصطلاحاً ابطال نمایند.
د) صرفه جویی نسبت به مقیاس: با توجه به اینکه صندوق های سرمایه گذاری از گردآوری پولهای اندک تعداد زیادی سرمایه گذار تشکیلمیشوند بنابراین امکان استفاده از مزایای یک مجموعۀ سرمایه گذاری بزرگ برای اجزای آن فراهم خواهد بود. طبیعی است که یک سرمایه گذار به تنهایی امکان پرداخت هزینه های مشاوره و یا استفاده از نرم افزارهای مختلف اطلاع رسانی و تحلیل گری را نخواهد داشت ولی با کنار هم قرار گرفتن سرمایه های اندک سرمایه گذاران خرد، امکان استفاده از مزایای این چنین فراهم خواهد شد.

ه) انگیزه مدیریت صندوق سرمایه گذاری: 
با توجه به ساختار طراحی شده صندوق های سرمایه گذاری مشترک در سهام و ارتباط مستقیم بین رشد ارزش دارایی های صندوق و منتفع شدن مدیر و سایر ارکان صندوق، قابل پیشبینی است که مدیر انگیزه کافی برای تشکیل بهترین ترکیب سبد سرمایه گذاری را داشته، تلاش نماید تا خالص ارزش دارایی های صندوق را به حداکثر ممکن رساند.