مجموعه آموزش ها و راهنمای استفاده از شبکه اطلاع رسانی طلا، سکه و ارز
در راستای توسعه فعالیت بازار سرمایه در تاریخ ۲۲/۰۸/۱۳۸۷ با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار اولین شرکت برای این منظور به نام شرکت فرابورس ایران به ثبت رسید. بازار فرابورس بازاری منعطف و در عین حال تحت نظارت دقیق سازمان بورس و اوراق بهادار خواهد بود. بازار فرابورس بازاری بدون مرکزیت مشخص است که شرکت کنندگان از طریق تلفن یا ابزارهای الکترونیکی دیگر خرید و فروش را انجام می دهند. مدل ایجاد فرابورس، الهام گرفته از برخی بورس های پیشرفته، بورس هایی با ساختار مشابه و نیز تجربیات موجود در حوزه بورس اوراق بهادار تهران است. شرکت فرابورس ایران با هدف گسترش بازار اوراق بهادار و تنوع بخشی به دارایی های مالی منتشر و مورد مبادله در بازار سرمایه ایجاد گردید. نام این بازار در ایران از معادل انگلیسی ( Over The Counter ) گرفته شده است. به همین دلیل به این بازار اختصاراً ( OTC ) نیز گفته می شود.
۲. قوانین استاندارد اقلام مورد مبادله در بازار فرابورس انعطاف پذیر می باشند یعنی قوانین معمولاً ناشی از توافق طرفین می باشد.
۳. ساعات کار فرابورس از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است.
۴. در بازارهای فرابورسی با توجه به اینکه شرایط معاملات با نظر طرفین تعیین می گردد مزایایی از قبیل شفافیت قیمت ها و کاهش ریسک وجود ندارد.
۱- تامین مالی آسان و ارزان شرکت ها در راستای توسعه فعالیت: کارکرد اصلی بورس و فرابورس، تجهیز جمع آوری و هدایت پس اندازهای کوچک مردم برای اجرای طرح های بزرگ اقتصادی، جهت فراهم آوردن ضریب نقد پذیری بیشتر سرمایه، شفافیت و امکان نظارت بیشتر. فرابورس نیز مانند بورس راهی برای تامین مالی ارزان قیمت شرکت ها است.
۲- بهره مندی از معافیت مالیاتی شرکت های پذیرفته شده در فرابورس: بر این اساس شرکت های پذیرش شده در بازار فرابورس ایران مشمول مزایای مالیاتی قابل توجهی خواهند شد که مقدار آن براساس لایحه ای که توسط دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شده تا میزان ۱۰ درصد تخفیف خواهد بود.
۳- کاهش نرخ مالیات نقل و انتقال: از مزایای فرابورس براس سهامداران شرکت های سهامی کاهش مالیات نقل و انتقال سهام این شرکت ها از ۴ درصد ارزش اسمی به نیم درصد ارزش معامله همانند بورس اوراق بهادار تهران است. این مزیت در حقیقت در معامله یک سهم د رنرخ ۱۰۰۰ ریال از ۴۰ ریال برای هر سهم در خارج از بورس به ۵ ریال برای هر سهم در بازار فرابورس ایران منجر خواهد شد.
۴- نقل و انتقال سهام به صورت آسان – سریع و کم هزینه: با فعالیت فرابورس چه در رابطه با سهام شرکت های پذیرفته شده و چه در رابطه با معاملات عمده موردی این نقل و انتقال با سهولت انجام خواهد گرفت.
۵- شفافیت و اعتبار قیمت سهام بواسطه مبادله در فرابورس: با توجه به نظارت و شفافیت مکانیسم عرضه و تقاضا قیمت سهام شرکت ها در فرابورس مبین شرایط روشنی برای وضعیت مالی شرکت است و در همه معاملاتی که شرکت یا سهامداران آن انجام می دهند می تواند مبنای عمل قرار گیرد.
۶- اطلاع رسانی هماهنگ و عادلانه به سرمایه گذاران بالفعل و بالقوه: پس از پذیرش سهام شرکت ها در فرابورس مکانیسم های قانونی و مراجع رسمی برای اعلام اطلاعات شرکت وجود خواهد داشت و پس از آن ارائه اطلاعات و شفافیت بیشتر عملکرد مدیران خواهد شد.
شما به عنوان یک مشتری، باید از محصولات و خدمات مناسب بهره مند شوید. همچنین شما میتوانید مشاور مالی و برنامهریزی، یا یک نمایندهی صندوق را خودتان انتخاب کنید. شما مستحق دریافت خدمات خوب و رفتار توأم با احترام، قانونی و منصفانه هستید. اگر از خدمات ارائه شده توسط مشاور مالی یا نمایندهی صندوق سرمایهگذاری خود راضی نیستید، میتوانید به افراد شایستهتر مراجعه کنید. شما همچنین حق دارید که هزینههای مربوط به سرمایهگذاری خود را بدانید و به علاوه در مورد نحوه و مراحل تنظیم شکایت آگاهی داشته باشید.
شما حق دارید درمورد شرکتی که سهامدار آن هستید اطلاعات صحیح دریافت کنید. نباید اهمیت اطلاعات را در نحوهی تصمیمگیری برای سرمایهگذاری در یک شرکت، نادیده بگیرید. شما به عنوان سهامدار همچنین حق دارید دربارهی وضعیت شرکت اظهارنظر کرده و شکایتهای خود را مطرح کنید.
بله، آنها میتوانند در دادن اطلاعات به شما کمک کرده و دربارهی این اطلاعات، درصورت لزوم، به شما توضیح دهند.
براساس دستورالعمل پذیرش و عرضه اوراق بهادار در فرابورس، ۴ بازار مجزا با کارکردهای متنوع برای پذیرش انواع اوراق بهادار و ابزار مالی در فرابورس ایجاد شده است. در بازار اول، سهام شرکتهای سهامی عام و واحدهای سرمایه گذاری، در بازار دوم سهام شرکتهای کوچک، زیانده و شرکتهای تازه تاسیس یا قبل از بهره برداری، در بازار سوم معاملات عمده سهام شرکتهای سهامی خاص و سهامی عام پذیرفته نشده، پذیره نویسی سهام شرکتهای در شرف تاسیس و عرضه خرد ( جمع آوری سهام توسط سهامداران عمده ) انجام شده و در بازار چهارم انواع اوراق بدهی شامل اوراق مشارکت، گواهی سپرده بانکی، اوراق مشارکت رهنی و … مبادله می شوند.
۱. بررسی وضعیت صندوقها با مراجعه به سایت seo و استفاده از گزارشهای عملکرد هفتگی، ماهانه، سهماهه و …. صندوقها. ۲. بررسی روند نوسانات صندوقها با مراجعه به نمودارهای NAV و بررسی روند آن در طول دورهی فعالیت (روند اگر صعودی باشد با نوسان کم مطلوبتر است). ۳. بررسی میزان ترکیب دارایی صندوقها (صندوقی که ترکیب دارایی متنوعتری داشته باشد ریسکش کمتر است. ۴. استفاده از راهنمایی مشاوران مالی و سرمایهگذاری برای تحلیل ریسک و بازدهی صندوقها.
۱. مراجعه به سایتهای seo ، sena و irbourse و یافتن لیست صندوقها و آدرس مدیران آنها؛ ۲. گرفتن آدرس و مراجعه به یکی از شعب معرفی شده توسط مدیر؛ ۳. پرداخت وجه و تکمیل فرمها با توجه به راهنمایی مدیر.
خیر، صندوقهای سرمایهگذاری مشترک اهداف سرمایهگذاری مختلف و بنابراین، ریسکهای متفاوتی دارند. شما به عنوان یک سرمایهگذار، باید صندوق سرمایهگذاری ای را انتخاب کنید که با ریسک قابل قبول شما، همخوانی داشته باشد.