برگه: سئوالات متداول

برای جستجو در موضوعات این بخش از کادر زیر استفاده نمایید

راهنمای بخش ها
راهنمای سامانه ها
راهنمای ابزارها + ویژگی ها
راهنمای پروفایل ها
راهنمای حساب + پنل کاربری
مفاهیم و آموزش های پایه
آموزش مفاهیم و روش های تحلیلی
آموزش روش ها و مفاهیم معاملاتی
روش ها و مفاهیم پرداخت ارزی
شاخص بان
مارکت بان
پرشین ای پی آی
سامانه معاملات طلا
راهنمای اپلیکیشن قیمت‌ها

مفاهیم پایه بازارهای مالی

پیوت چیست؟

در تحلیل تکنیکال به نقاطی از نمودار که در آن‌ها قیمت تغییر جهت می‌دهد، پیوت (Pivot) گفته می‌شود. پیوت ها که به آن‌ها نقاط بازگشت قیمت نیز گفته می‌شود در حالت کلی به دو نوع ماژور و مینور تقسیم می‌شوند. پیوت های ماژور یا اصلی، نقاطی هستند که در آن‌ها، جهت روند دچار چرخش اساسی شده باشد و نمودار از لحاظ زمانی یا قیمتی حداقل به اندازه ۳۸ درصد از مسیر رفت، بازگشت داشته باشد. در طرف مقابل، در پیوت‌های مینور نیز حرکات بازگشتی کوچک‌تری مشاهده می‌شود .

چرا تحولات و بررسی شاخص های اقتصادی امریکا مهم است؟
اقتصاد ایالات متحده آمریکا با تولید ناخالص ملی در حدود ۱۸.۵۵۸ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۶ بزرگترین اقتصاد بزرگ جهان می باشد. و ۲۴ درصد از کل تولید ناخالص ملی جهان متعلق به اقتصاد آمریکا می باشد واحد پولی این کشور در معاملات بین المللی دلار آمریکا(USD) یا (Green Back است. آمریکا تقریبا در همه زمینه‌ها نسبت به سایر کشورهای جهان برتری نسبی دارد که از جمله انها می توان به بازارهای مالی، تولید علم، سیستم دفاعی و نظامی آمریکا اشاره کرد. ولی قدرتمندترین ابزار ایالات متحده آمریکا در جهان دلار آمریکا است و چون نظام چاپ پول بدون پشتوانه در جهان حاکم است سیاست مداران آمریکایی بخوبی از قدرت این ابزاز یعنی دلار آمریکا استفاده می کنند.

در سال ۲۰۰۸ وقتی که بحران مالی آمریکا شروع شود ترازنامه بانک مرکزی آمریکا ۸۰۰ میلیارد دلار بود و اعضای مرکزی آمریکا تصمیم به اجرای سیاستهای پولی انبساطی گرفتند و اجرای ساسیتهای پولی باعث شد که ترازنامه بانک مرکزی آمریکا از ۸۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ به ۳ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۳ برسد و در نتیجه بانک مرکزی آمریکا با چاپ دلار باعث شد که اقتصاد آمریکا دوباره شروع به رشد نماید.

- screenshot forum.tgju.org 2017 04 26 00 31 50

و وقتی که ریس وقت بانک مرکزی آمریکا بن برناکی در ۲۲ می ۲۰۱۳ اعلام نمود که اجرای سیاست های پولی انبساطی توسط بانکی مرکزی آمریکا در ماههای اینده به اتمام خواهد رسید. مشکلات برای اقتصاد خیلی از کشورها جهان شروع شد چون در زمان اجرای سیاست های انبساطی توسط بانک مرکزی آمریکا، پول سایر کشورها بشدت در مقابل دلار آمریکا قوی شده بود. و کشورهای جهان براحتی به وام دلاری با نرخ بهره اندک دسترسی داشتند.

با توجه به اینکه رابط بازارهای مالی کشور ما با بازارهای جهانی در حد بسیار اندک می باشد ولی بدلیل اینکه عمده‌ترین درامد ارزی کشور از طریق فروش نفت تامین می شود سرمایه گذاران و تحلیل‍‍گران بازارهای مالی ایران مجبور هستند که شاخص های اقتصادی آمریکا را تجزیه و تحلیل نمایند.

 

 

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 03

همانطور که در نمودار فوق مشاهده می شود قیمت جهانی نفت خام قبل از بحران مالی ۲۰۰۸ آمریکا بالاتر از ۱۲۰ دلار بود با شروع بحرانی مالی در عرض ۶ ماه قیمت نفت تا ۳۵ دلار کاهش یافت و با اجرای سیاستهای پولی انبساطی(QE) توسط بانک مرکزی آمریکا دوباره قیمت جهانی نفت خام به بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه افزایش یافت و با اتمام سیاست های پولی انبساطی توسط بانک مرکزی آمریکا در اوایل سال ۲۰۱۴، دوباره قیمت جهانی نفت خام روند نزولی بخود گرفت.

با تحلیل برخی از شاخص های اقتصادی هر کشور و مقایسه ان با شاخص های اقتصادی قبلی می‌توان به وضعیت اقتصادی ان کشور پی برد که ان شاخص های اقتصادی عبارتند از:

 

۱.وضعیت کلی بودجه هر کشور، وضعیت درامدهای دولت و هزینه های دولت
۲.وضعیت تولید ناخالص ملی کشور
۳.نرخ بیکاری کشور
۴.وضعیت تورم کشور
۵.خرده فروشی
۶.بهره‌وری
۷.آمار فروش خودرو در کشور
۸.وضعیت بازار مسکن که از سه قسمت فروش خانه‌های نوساز، فروش خانه‌های موجود و امار ساخت خانه‌های جدید تشکیل می شود.

 

 

بررسی مهمترین شاخص های اقتصادی آمریکا

 

۱.وضعیت کلی بودجه دولت آمریکا

 

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 10

 

در نمودار فوق به وضح دیده می شود که بودجه دولت آمریکا در اکثر مواقع با کسری روبرو بوده است.

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 17

در سال ۲۰۱۳ در امدهای دولت آمریکا در بودجه به اوج سالهای اخیر خود رسیده بود.

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 23

در دوران ریاست جمهوری بارک اوباما هزینه های دولت آمریکا بشدت کاهش یافت.

 

 

 

۲. تولید ناخالص ملی آمریکا
تولید ناخالص ملی آمریکا در سال ۲۰۱۶ نسبت به تولید ناخالص در سال ۲۰۱۵، ۱.۹ درصد رشد داشته است. و پیش بینی ها این است که در سال ۲۰۱۷ اقتصاد آمریکا ۲.۱ درصد رشد داشته باشد.

 

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 29

۳.نرخ بیکاری آمریکا در سال ۲۰۱۶، ۴.۷ درصد بود.

 

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 34

۴. تورم آمریکا در سال ۲۰۱۶، ۱.۸ گزارش شده است.

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 41

 

 

۵.خرده فروشی در آمریکا

 

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 47

۶.بهره‌وری اقتصاد آمریکا

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 53

 

۷.امار فروش خودرو در کشور: در سال ۲۰۱۸ امار فروش خودرو در آمریکا فراتر از ۱۸ میلیون دستگاه بوده است.

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 21 59

۸.وضعیت بازار مسکن آمریکا:.

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 22 09

امار فروش خانه های موجود در سال ۲۰۱۶:  بعد از بحران مالی ۲۰۰۸،بیشترین امار فروش در سالهای اخیر بوده است.

- screenshot cloob eghtesad.ir 2017 04 30 18 22 15

 

چند نوع بازار در سطح جهانی وجود دارد؟
بازار های سهام Stock

بازار های کالایی Commodity

بازار های بورس اوراق بهادار Bond Market

بازار های مبادلات ارزی Foreign Exchange

چند نوع روش برای تحلیل و پیش بینی بازارها وجود دارد؟
الف: Technical Analysis (تحلیل تکنیکال)
ب: Fundamental Analysis (تحلیل فاندامنتال)
ج: Technical & Fundamental Analysis (تحلیل تکنیکال و فاندامنتال)
چگونه بالانس، اکوئیتی، مارجین و مارجین لول را محاسبه کنیم؟
این اطلاعات را می توانید در پلتفرم معاملاتی متاتریدر ۴ خود در برگه ترید در قسمت ترمینال کنترل کنید. متاتریدر خود را باز کنید. اگر این قسمت در پایین صفحه دیده نمی شود، کلید های کنترل و T را همزمان فشار بدهید. قسمت ترمینال باز می شود و مقادیر بالانس، اکوئیتی، مارجین و مارجین لول اکانت حساب شما را نمایش می دهد. ترمینال شما وقتی پوزیشن بازی ندارید به این شکل دیده می شود:

- photo 2017 01 27 18 55 05

بالانس فقط وقتی که پوزیشن باز خود را می بندید، تغییر می کند. در واقع پس از بستن پوزیشن، سود یا زیان در بالانس شما لحاظ می شود و با افزودن سود یا کسر زیان، بالانس جدید اکانت شما نمایش داده می شود.

کمیسیون ارز و اوراق بهادار (Securities & Exchange Commission) چیست؟
کمیسیون ارز و اوراق بهادار یا Securities & Exchange Commission به کمیسیونی گویند که در کشور آمریکا توسط مجلس سنا تاسیس شده و هدف اصلی از تشکیل آن رصد و تنظیم بازارهای سرمایه و حمایت از سرمایه‌گذاران است.

این کمیسیون همچنین مسئولیت رصد و بررسی تصاحب‌های شرکتی را نیز بر عهده دارد. این کمیسیون ۵ کمیسر دارد که از طرف رییس جمهور معرفی شده و توسط مجلس سنا تایید می‌گردند. اولویت اصلی این کمیسیون تشویق بازار‌های مالی و ارکان مرتبط به شفاف‌سازی کامل و جلوگیری از عملیات مشکوک و تخلف آمیز است.

مسئولیت این کمیسیون بسیار وسیع بوده و اشاره به تمامی آنها در اینجا میسر نیست. هر چند بطور خلاصه می‌توان گفت که مسئولیت بررسی، جلوگیری و برخورد با تمام تخلفات انجام شده در بازار سرمایه بر عهده این کمیته است.

از آنجایی که این کمیسیون نقش ناظر بازار را نیز بر عهده دارد، تمامی صورت‌های مالی شرکت‌های فعال در بورس نیز به این کمیسیون تسلیم شده و در وب سایت آن www.sec.gov موجود است.

پس انداز چیست؟

پس انداز به معنای صرف نظر کردن از بخشی از درآمد و قرار دادن آن در جایی امن و مطمئن است. معمولا به این خاطر در مواردی مثل حساب‌های بانکی پس انداز می‌کنیم که اگر زمانی به پول نقد نیاز فوری پیدا کردیم، بتوانیم از آن استفاده کنیم. تفاوت اصلی بین سرمایه گذاری و پس انداز، میزان ریسک آن‌هاست. سرمایه گذاری همواره با ریسک همراه است اما پس‌ انداز، معمولا ریسکی ندارد یا ریسک آن بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی است.

ورشکستگی چیست؟

ورشکستگی نوعی اقدام قانونی است که گریبان گیر افراد یا شرکت‌هایی می‌شود که قادر به پرداخت بدهی های انباشته‌شده خود نیستند. فرآیند ورشـکستگی عموماً با یک دادخواست که معمولاً توسّط شخص بدهکار تهیه می‌شود آغاز می‌گردد. همه دارایی های طرف بدهکار مورد ارزیابی قرار می‌گیرند تا از طریق فروش دارایی های او برای بازپرداخت بخشی از بدهی ها مورداستفاده قرار گیرند. به‌محض تکمیل فرآیند ورشکستگی، بدهکار از زیر بار تعهد دیونی که پیش از ورشکستگی پذیرفته بود، رها می‌شود.

توضیحاتی در مورد ورشکستگی

ورشـکستگی به افراد یا کسب‌وکارها این فرصت را می‌دهد تا با بخشش دیونی که قابل پرداخت نیستند شروع تازه‌ای داشته باشند. از سویی دیگر طلبکاران نیز این شانس را خواهند داشت تا با فروش دارایی های طرف بدهکار، بخشی یا همه طلب خود را دریافت کنند.

ویژگی های مثبت یا امتیازات بورس های جهانی چیست؟
A) فعالیت ۲۴ساعته بازار – به علت باز بودن بانک ها و موسسات مالی گوناگون در سراسر جهان و وظیفه اعلام قیمت در هر ساعتی از شبانه روز (به جز شنبه و یکشنبه) در هفته بازار تبادلات ارزی فعال و امکان معاملات وجود دارد.
B) وجود همیشگی خریدار و فروشنده – حجم بالای معاملات که به آن اشاره شد و تعدد شرکت کنندگان باعث شده در هر زمانی، امکان نقد شوندگی معاملات وجود داشته باشد و همیشه خریدار و فروشنده ای در نقطه مقابل فعالیت شما در بازار وجود دارد. همیشه بانک ها و موسسات طرف تجاری معامله گران مسئول نقد کردن دستورات شما در بازار هستند و از این نظر هیچ نگرانی مانند بورس های دیگر برای پیدا شدن خریدار و فروشنده وجود ندارد.
C) معاملات دو طرفه – برای کسب سود در مورد کالاها فقط می توان از پیش بینی روند صعودی قیمت ها استفاده کرد ولی در بازار ارز به علت اینکه معاملات بر اساس ارزش گذاری دو نوع پول تعیین می گردد، با افزاریش ارزش یک ارز متقابلا ارزش ارز مقابل کاهش می یابد به همین دلیل نه تنها از روند صعودی افزایش ارزش یک ارز بلکه از روند نزولی کاهش ارزش یک ارز می توان سود گرفت. روند نزولی ارزش یک ارز در اصل روند صعودی ارزش ارز متقابل می باشد.
D) معاملات لحظه ای – خرید و فروش لحظه ای از هر نقطه ای از جهان، تنها با دسترسی به اینترنت یا تلفن. مزیت دیگر معاملات لحظه ای شفاف و یکسان در بازار است که تا خبری به صورت جهانی و عمومی انتشار نیابد تاثیری بر بازار ندارد.
E) احتمال کم تغییرات قیمت – به علت حجم بالای جابجایی مالی در بازار تبادلات ارزی و درعین حال تعداد زیاد معامله گران، به همراه نوع قراردادهای متفاوتشان در بازار، احتمال کمی برای جابجایی شدید و زیاد در بین جفت ارزهای اصلی وجود دارد. معمولا در بازار تبادلات ارزی در بین جفت ارزهای اصلی و مهم، روزانه بصورت میانگین یک تا دو درصد جابجایی را نسبت به ارزش ذاتی آن جفت ارز شاهد هستیم که در مقایسه با بازارهای کالا یا سهام مقدار کمتری است.
F) اهرم افزایش سرمایه – تسهیلات سرمایه گذاری از سوی کارگزار به صورت وام به خریدار برای انجام معاملات انجام می شود. میزان این تسهیلات در بازار های مختلف متفاوت و گاه تا چند صد برابر اصل سرمایه می باشد. بدیهی است که حد ضرر به اندازه اصل سرمایه می باشد اما محدودیتی برای کسب سود وجود ندارد.
پرتفوی چیست؟

تعریف پرتفوی چیست؟

گروهی از دارایی های مالی مثل سهام، اوراق مشارکت و اوراق قرضه و معادل‌های پول نقد نظیر سپرده های بانکی، همچنین سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک و صندوق های قابل معامله، پرتفوی یا سبد دارایی ها (به فرانسوی: Portfolio) گفته می‌شود. پـرتفوی به صورت مستقیم توسط سرمایه گذاران نگه‌داری شده و یا به وسیله حرفه‌ای‌های عرصه مالی مدیریت می‌شود.

توضیحاتی در مورد پرتفوی

احتیاط حکم می‌کند که سرمایه گذاران باید یک پرتفوی سرمایه گذاری بر حسب میزان تحمل ریسک و اهداف سرمایه گذاری خود تشکیل دهند. به پرتـفوی سرمایه گذاری به شکل یک کیک که به چند قسمت با اندازه‌های مختلف تقسیم شده و برای تهیه هر قسمت از مواد و طعم‌دهنده‌های مختلف استفاده شده، نگاه کنید.
به طور مثال، یک سرمایه گذار ریسک گریز و محافظه کار ممکن است پرتفوی‌ای با سهام شرکت‌های بزرگ، صندوق های سرمایه گذاری در شاخص، اوراق قرضه یا مشارکت و همین‌طور سپرده بلندمدت بانکی با نقد شوندگی بالا داشته باشد. در مقابل، یک سرمایه گذار ریسک پذیر ممکن است سهام چند شرکت کوچک را به سهام یک شرکت رو به رشد با سرمایه بزرگ بیفزاید و در اوراقی با ریسک و بازده بالا سرمایه گذاری کند، همین‌طور به دنبال املاک، فرصت‌های سرمایه گذاری بین‌المللی و سایر فرصت‌های برای بزرگ‌تر کردن پرتفوی خود باشد.معمولاً در زبان فارسی از نام‌های دیگری نظیر پورتفولیو، سبد سهام و سبد دارایی ها به جای پرتـفوی استفاده می‌شود.

معنای پرتفوی در بورس چیست؟

وقتی شما در بازار بورس و در سهام مختلف سرمایه گذاری می کنید، در واقع یک پرتفوی بورسی برای خود ایجاد کرده اید که در آن سهام چندین شرکت مختلف قرار دارد. وقتی هم در مورد مدیریت ریسک و خرید سبد سهام در بورس صحبت میشود دقیقا منظور همین است که از خرید تک سهم و سرمایه گذاری تمام پول خود در یک سهم خودداری کنید و به جای آن کل سرمایه خود را به سه، چهار یا پنج بخش تقسیم کنید و هر قسمت را در یک شرکت سرمایه گذاری کنید. در تشکیل پرتفو شما باید از دانش تحلیلی شامل تحلیل بنیادی سهام و همینطور تحلیل تکنیکال آن آگاهی داشته باشید. به علاوه وقتی می خواهید هر بخش از سرمایه خود را به یک شرکت اختصاص دهید برای اینکه اصول متنوع سازی را رعایت کنید لازم است شرکتهایی را که انتخاب میکنید در چند صنعت مختلف بورسی باشند. همینطور میتوانید بخشی از سهام خود را به شرکتهای بزرگ بازار و بخشی دیگر را به شرکتهای کوچک و پرنوسان اختصاص دهید.

مفهوم پرتفوی بهینه سهام و مرز کارایی چیست؟

مفهوم پرتفوی بهینه سهام از شاخه‌های نظریه پرتفوی مدرن است. این نظریه فرض می‌کند که سرمایه گذاران در حالی دیوانه‌وار به دنبال حداقل کردن ریسک خود هستند که برای بیشترین بازده ممکن هم تلاش می‌کنند. مبنای این نظریه آن است که سرمایه گذاران به شکل عقلایی عمل خواهند کرد و همیشه تصمیماتی می‌گیرند که ضمن پذیریش مقدار قابل قبولی ریسک، بازده سرمایه گذاری آن‌ها را بیشینه می‌کند.هری مارکویتز در سال ۱۹۵۲ مفهوم پرتفوی بهینه را مطرح کرد و به ما نشان داد که این امکان وجود دارد تا در عین واحد هزاران پرتفوی مختلف با سطوح متفاوت ریسک و بازده تشکیل داد. این به عهده سرمایه گذار است که تصمیم بگیرد چه مقدار ریسک را می‌تواند تحمل کند و در قبال آن میزان ریسک پرتفوی خود را به‌گونه‌ای متنوع سازی کند که بیشترین بازده ممکن را به دست آورد. اینجاست که مفاهیمی چون متنوع سازی و تخصیص دارایی‌ها اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کنند.
اگر به موضوع پرتفوی بهینه سهام علاقه دارید پیشنهاد میکنیم حتماً مقاله پرتفوی بهینه سهام: روی مرز کارایی حرکت کنید را مطالعه کنید.

تنوع بخشی پرتفوی یعنی چه؟

تنوع بخشی سبد سهام یک تکنیک برای مدیریت ریسک است. برای استفاده از این تکنیک شما باید انواع مختلفی از ابزارهای سرمایه گذاری را در یک پرتفوی با هم ترکیب کنید تا تأثیری را که هر یک از این ابزارها بر عملکرد کل پرتفوی خواهد داشت به حداقل برسانید. ابزارهای سرمایه گذاری شامل سهام، صندوق های سرمایه گذاری، اوراق مشارکت، سپرده‌های بانکی، طلا و ارز می‌شود. تنوع بخشی ریسک پرتفوی شما را کاهش می‌دهد. مدیران مالی می‌توانند با فرمول‌های پیچیده‌ای به شما نشان دهند که تنوع بخشی چگونه می‌تواند ریسک سرمایه گذاری را کاهش دهد.

چرا تنوع بخشی پرتفوی مهم است؟

یکی از خطراتی که همواره سرمایه گذاران و فعالان بازار بورس را تهدید می‌کند، نوسانات قیمت سهام است. ازآنجایی‌که بسیاری از سرمایه گذاران بورسی نمی‌توانند نوسانات کوتاه‌مدت بازار سهام را پیش‌بینی و با استراتژی‌های سرمایه گذاری مختلف خطرات نوسان پذیری قیمت را کنترل کنند، همواره متخصصان پیشنهاد می‌کنند که سرمایه گذاران از تنوع بخشی پرتفوی خود به عنوان بهترین راه برای تسهیل این مسیر استفاده کنند. توصیه‌ای که احتمالاً آن را با عبارتی نظیر «همه تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد نگذارید» شنیده‌اید.
ما در مقاله تنوع بخشی پرتفوی: دستورالعملی کاربردی برای تنوع بخشی سه گام مهم برای تنوع بخشی به پرتفو را توضیح داده ایم.
برای تشکیل پرتفوی باید به چه نکاتی توجه کرد؟

قبل از تشکیل پرتفو باید بررسی کنید چه انگیزه هایی باعث میشود تا در دارایی های مالی گوناگون سرمایه گذاری کنید. اساسا ما به طور خودآگاه یا اغلب ناخودآگاه بر اساس سه مولفه انواع مختلف دارایی ها را در پرتفوی خود قرار میدهیم:

  • میزان پذیرش و تحمل ریسک
  • افق زمانی سرمایه گذاری
  • هدف از سرمایه گذاری

مثلا فرد ریسک پذیر بخش اصلی پرتفو خود را به سهام تخصیص میدهد یا فردی که به زودی به سرمایه اش برای خرید خانه نیاز دارد، ترجیح میدهد که ریسک کمتری کند و در دارایی کم نوسانی مثل اوراق با درآمد ثابت یا سپرده های بانکی سرمایه گذاری کند و در نهایت فردی که هدفش به دست آوردن یک جریان درآمدی ثابت است تا با آن بخشی از مخارج خود را پرداخت کند به سراغ صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت می رود و فردی که هدفش اندوخته کافی برای دوران بازنشستگی است به سراغ صندوقهای سرمایه گذاری در سهام میرود.
بنابراین با توجه به این سه مولفه بایستی ابتدا ببنید حاضرید چقدر ریسک کنید، همینطور تا چه مدت به سرمایه ی خود احتیاج ندارید و در نهایت هدف خود را از تشکیل پرتفو مشخص کنید. وقتی این سه مورد مشخص میشود، شما به سادگی میتوانید پرتفویی تشکیل دهید که هم نوسانات آن متناسب با سطح پذیرش ریسک شما باشد و هم بالاترین بازدهی را متناسب با افق و اهداف سرمایه گذاری شما ارائه کند.

مفهوم تخصیص داراییها در متنوع سازی چیست؟

تخصیص دارایی یک تکنیک برای تشکیل پرتفوی سرمایه گذاری است که به دنبال برقراری توازن میان ریسک و بازده پرتفوی و ایجاد تنوع بخشی با تقسیم کل سرمایه بین دارایی هایی نظیر اوراق مشارکت، سهام، ملک، طلا، ارز و پول نقد است. هر دسته از این دارایی ها سطوح مختلفی از ریسک و بازده را دارا هستند. پس هر یک از آن‌ها در طول زمان به شکل متفاوتی رفتار خواهند کرد. به صورتی که وقتی ارزش یک دارایی رو به افزایش است، دارایی دیگری ممکن است کاهش یافته یا اینکه به اندازه اولی افزایش نداشته باشد. به عبارتی تخصیص دارایی کمک می‌کند تا عملکرد ضعیف یک گروه از سرمایه گذاری توسط سایر گروه‌ها به‌خوبی پوشش داده شود. برای تخصیص دارایی ها شما باید به سه مولفه ای که در بالا ذکر شد توجه کنید و با توجه به این سه مولفه در دارایی های مختلف سرمایه گذاری کنید.
ما در درسی تحت عنوان تخصیص داراییها: تکنیک اصلی برای تشکیل سبد سهام این موضوع را مفصل شرح داده ایم.
ریسک سرمایه گذاری چیست؟

در مبحث سرمایه گذاری، ریسک به شانس از بین رفتن ارزش یک دارایی اشاره دارد یعنی اینکه دارایی که در آن سرمایه گذاری کرده‌اید، ارزش خود را از دست بدهد. انواع مختلفی از ریسک ها وجود دارد که سرمایه گذاران در معرض آن‌ها قرار دارند و به طبع آن راه‌های زیادی هم برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری وجود دارد، مثل تخصیص دارایی و متنوع سازی، ولی هیچ راهی برای از بین بردن کامل ریسک وجود ندارد. دانستن منابع مختلف ریسک به شما کمک می‌کند تا بهتر بتوانید همچنان که پرتفوی خود را می‌سازید، دارایی های مالی خود را نیز ارزیابی کنید. ریسک هایی که معمولا دارایی های مالی شما را تهدید میکنند عبارتند از:

  • ریسک بازار
  • ریسک صنعت
  • ریسک توقف نماد
  • ریسک نرخ بهره
  • ریسک نرخ سرمایه گذاری مجدد
  • ریسک نرخ ارز

موارد بالا فهرستی از منابع اصلی ریسک معمول کلاس‌های دارایی مختلف است. شما با دانستن اینکه پرتفوی چیست و چطور میتوانید ریسک سرمایه گذاری های خود را با تشکیل پرتفوی کاهش دهید، میتوانید انواع ریسک ها مدیریت کنید. اگر می‌خواهید تا راجع به هر یک از آنها بیشتر اطلاعات کسب کنید، توضیحات کامل‌تر آن‌ها را در درس ریسک سرمایه گذاری چیست و چرا باید به آن توجه کرد؟ بخوانید.

صندوقهای سرمایه گذاری در سهام و متنوع سازی پرتفولیو

اگر شما دانش کافی برای سرمایه گذاری در بورس ندارید و همین‌طور زمان لازم را هم برای فعالیت‌های روزانه در بورس ندارید، بنابراین احتمال موفقیت شما در این بازار از طریق سرمایه گذاری در صندوقهای سهامی بیشتر است. شما با سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری در سهام از مزایایی زیادی برخوردار می‌شوید. ازجمله:

از خدمات کارشناسان استفاده می‌کنید
سبد دارایی های خود را به‌خوبی تنوع بخشی می‌کنید.
دارایی شما نقدشوندگی مناسبی دارد.
هزینه معاملات شما کاهش می‌یابد.
انتخاب برای شما آسان است.

صندوقهای سرمایه گذاری در سهام بخش اصلی و عمده منابع خود را در سهام شرکت ها سرمایه گذاری می‌کنند؛ بنابراین از همان ریسکی که شما هنگام سرمایه گذاری در سهام با آن مواجهید، برخوردار هستند؛ اما عاملی که سرمایه گذاری در این نوع صندوقها را جذاب کرده است، مدیران متخصص و حرفه‌ای در حوزه سرمایه گذاری هستند که به‌طور فعالانه دارایی های موجود در صندوق را موردبررسی قرار می‌دهند و با تنوع بخشی و اجرای اصول سرمایه گذاری موفق، عملکرد بالای صندوق ها را تضمین می‌کنند.