برگه: سئوالات متداول

برای جستجو در موضوعات این بخش از کادر زیر استفاده نمایید

راهنمای بخش ها
راهنمای سامانه ها
راهنمای ابزارها + ویژگی ها
راهنمای پروفایل ها
راهنمای حساب + پنل کاربری
مفاهیم و آموزش های پایه
آموزش مفاهیم و روش های تحلیلی
آموزش روش ها و مفاهیم معاملاتی
روش ها و مفاهیم پرداخت ارزی
شاخص بان
مارکت بان
پرشین ای پی آی
سامانه معاملات طلا
راهنمای اپلیکیشن قیمت‌ها

راهنمای بازارهای ارزی (فارکس)

۲۸. شاخص دلار یا دلار ایندکس (USDX, DXY) چیست؟
شاخصی از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار امریکا که در سال ۱۹۷۳ بوجود امده است واحدهای پولی که در این شاخص وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪

این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت هاست بطوری که هر موقع این شاخص روند صعودی داشته به طبع ان، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار تضعیف شده و مواد خام نیز در جهان سیر نزولی به خود می گیرد و هر موقع این شاخص روند نزولی داشته باشد به طبع آن، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار قوی تر شده و مواد خام در جهان گرانتر می شود. بیشترین عددی که شاخص تا حالا تست نموده مریوط می شود به فوریه ۱۹۸۵ که عدد شاخص ۱۶۴.۷۲ بوده و کمترین عددی که شاخص تا حالا تست نموده مریوط میشود به مارس ۲۰۰۸ که عدد شاخص ۷۰.۹۶ بود.

نکانی در مورد شاخص دلار یا دلار ایندکس
۱.بیشترین تاثیر بروی تغییرات شاخص دلار با تصمیمات بانک مرکزی امریکا و بانک مرکزی اروپا اتفاق می افتد.
۲.ارزهای سایر کشور وابستگی شدید به این شاخص دارند.
۳.قیمت جهانی مواد خام (نفت و طلا وسایر مواد) به روند حرکت این شاخص بستگی دارد به طوری که هر موقع شاخص دلار افزایش می یابد مواد خام ارزان می شود و هر موقع که شاخص دلار تضعیف می شود مواد خام در جهان گرانتر می شود.
۲۷. حساب تمرینی معاملاتی چه تفاوتی با حساب معاملاتی واقعی دارد؟
حساب تمرینی از لحاظ نمایش قیمتها و به روز بودن آنها هیچ تفاوتی با حساب واقعی ندارد ولی تفاوت عمده آن در حقیقی بودن وجه معاملاتی است. به این معنی که در حساب تمرینی سرمایه اولیه واقعی نبوده و معامله گر احساس خاصی نسبت به معاملات انجام شده ندارد. در هنگام معامله با حساب واقعی، از آنجا که وجه معاملاتی حقیقی است، فرد ممکن است به صورت ناخودآگاه دچار احساسات و هیجانات فردی شده و عکس العملهایی از خود نشان دهد که در حالت عادی و در زمان کار با حساب تمرینی هرگز آنها را تجربه نکرده است. از این رو موفقیت در انجام معاملات با حساب تمرینی به هیچ وجه نمی تواند تضمینی بر موفقیت در حساب واقعی نیز باشد.
۱۴. زمان فعالیت بازار فارکس چه وقت است؟
بازار بین‌المللی ارز هر دوشنبه با باز شدن شرقی‌ترین بانک‌های دنیا آغاز به کار می‌کند. این بانک‌ها شروع به معامله ارز و در نتیجه آن استخراج نرخ برابری ارزها نموده ومعامله‌گران در دیگر نقاط جهان نیز در صورت تصمیم به معامله در آن هنگام (که طبیعتاً در آن هنگام خارج از ساعت کاری می‌باشند) بایستی معاملات خود را براساس این نرخها انجام دهند در ادامه بانک‌ها و دیگر موسسات مالی کشورهای آسیایی این پروسه را ادامه داده تا این چرخه به بانک‌های اروپا و ایالات متحده آمریکا برسد. البته در هنگام بازگشایی بازار ایالات متحده آمریکا، بازارهای آسیایی روز کاری خود را به پایان رسانیده‌اند. این چرخه زمانی، پنج روز هفته بدون یک ثانیه توقف تا جمعه شب ادامه دارد.
به عبارتی دیگر بزرگترین بازار معاملاتی دنیا، بیست و چهار ساعته با دسترسی بسیار آسان و انجام معاملات بصورت ساده و سریع در اختیار شما قرار گرفته‌است. بازار تبادلات ارز خارجی همگام با اینترنت مرز کشورها را پشت سر گذاشته و بسیاری از سرمایه‌گذاران و علاقه مندان از تمامی کشورها را نیز با خود همراه نموده‌است. این بازار در ساعت ۱:۳۰ بامداد دوشنبه به وقت تهران در نیوزلند آغاز و در ساعت ۱:۳۰ بامداد روز شنبه به وقت تهران در غرب آمریکا بسته می‌شود. البته ساعات ذکر شده می‌تواند بسته به قوانین کارگزاری‌های مختلف اندکی تغییر داشته باشد همچنین ساعات کاری پلت فرم‌های معاملاتی نیز کاملاً تابع تغییرات تابستانه و زمستانه ساعات کشور کارگزاری شما می‌باشد.
۱۵. آیا تضمینی برای سود در بازار فارکس وجود دارد؟
خیر، میزان سود و یا زیانی که در این بازار حاصل می گردد ،بستگی به عوامل متعددی دارد و هیچ تضمینی جهت سود یا زیان وجود ندارد، چون خود شما تصمیم گیرنده انجام هر معامله هستید. هر چقدر به قوانین معاملات توجه بیشتری کنید و در اجرای آنها پایبندتر باشید، احتمال موفقیت شما بیشتر است. عوامل موفقیت در بازار فارکس را می توان بدین ترتیب برشمرد:
​۱. استفاده از طرح معاملاتی ساده و قابل فهم
​۲. انتخاب تعداد کمی از ارزها برای انجام معامله (حد اکثر ۲ جفت ارز یا طلا)
۳.​ استفاده از ابزار وامکانات ساده معاملاتی
​۴. عدم توجه به حاشیه های این بازار
​۵. عدم مشورت با افراد دیگر در زمان انجام معاملات
۱۶. چه ارزهایی در بازار فارکس مبادله می شود؟
بازار فارکس بازار مبادلات ارزهای خارجی است و از آنجا که خرید یک ارز همیشه در برابر فروش ارز دیگر رخ می دهد، ارزها همیشه در این بازار به صورت جفت نشان داده می شوند. به جفت ارزهایی که یکی از دو ارز تشکیل دهنده آن دلار آمریکا باشد، جفت ارزهای اصلی یا (Majors) گفته می‌شود. جفت ارزهای معرفی شده در زیر بترتیب مهمترین جفت ارزهای مورد معامله در بازار تبادلات ارزی می‌باشند و به همین سبب از بیشترین نقدشوندگی در بین دیگر جفت ارزها برخوردار می‌باشند.
۱۷. علل ضرر و زیان های های کلان در بازار فارکس چیست؟
ضررهای کلان در بازار مبادلات ارز (فارکس) به علت استفاده از ضریب اهرمی (لوریج) بسیار زیاد (۵۰،۱۰۰،۲۰۰،…) حاصل می شود که از طریق کارگزاران در اختیار معامله گران قرار داده می شود.
فرآیند آن به این صورت است که در نوسانات شدید بازار، معامله گر، ناخودآگاه خود را در معرض ضرر احتمالی معاملات باز خود می پندارد و تلاش می کند برای جلوگیری از این ضررها و یا جبران ضررهای پیشین، با انجام اقداماتی با درجه ریسک بالا، به این مهم دست یابد لذا رفتارها و عکس العمل‌های هیجانی و احساسی از خود بروز داده و ضریب خطا در تصمیماتش به شدت افزایش می یابد نتیجه این خطاها، مجددا ضرر انباشته تر و افزون تر خواهد بود.
این چرخه می تواند تا نابودی کامل دارایی‌های معامله گران ادامه یابد و به همین دلیل است که یکی از مهم ترین مهارت های معامله گران و تریدرهای حرفه ای، کنترل احساسات و هیجانات خود است.
۱۸. معاملات فارکس در کجا انجام می گیرد؟
تبادلات بازار فارکس برخلاف بازارهای مالی سنتی که در مکان فیزیکی خاص به انجام می رسند در محل مشخصی متمرکز نیست و در حقیقت معاملات بین طرفین معامله از طریق اینترنت، تلفن و یا شبکه ارتباط بین بانکی صورت می‌پذیرد. بازار تبادلات ارزی، نوعی بازار OTC (روی پیشخوان) می باشد. این نوع از بازارها، مکانی مرکزی و مدیریت سازمان یافته‌ ندارند از اینرو، بازار فرا بورس نیز خوانده می‌شوند. منظور از روی پیشخوان، بازاری است که از مکان فیزیکی مشخصی برخوردار نیست.
۱۹. شرکت کنندگان بازار فارکس چه کسانی هستند؟
به طور کلی شرکت کنندگان و تشکیل دهندگان بازار مبادلات ارز (فارکس) عبارتند از: دولتها، بانک ها، بانک های مرکزی، موسسات مالی، شرکت ها، صرافی ها و افراد حقیقی و حقوقی به عنوان خریدار و فروشنده.
۲۰. روشهای رایج تحلیل بازار فارکس کدامند؟
دو روش اصلی برای تحلیل و پیش بینی در بازار مبادلات ارزی (فارکس)وجود دارد:
​ ۱. روش تحلیل تکنیکال (Technical Analysis): تجزیه و تحلیل فنی (تکنیکال) به بررسی، مطالعه و ارزیابی رفتارهای بازار و تغییرات پیشین قیمت‌ها با هدف پیش بینی نوسانات آتی قیمت می پردازد. تحلیل تکنیکال در زمینه ارز، سهام، کالاها، ابزارهای مشتقه و یا هر موضوع قابل داد و ستدی که متأثر از نیروهای عرضه و تقاضا باشد قابل استفاده‌ است.
​ ۲. روش تحلیل بنیادین (Fundamental Analysis): این روش به بررسی و ارزیابی عوامل اقتصادی و سیاسی موجود و مطالعه تأثیر احتمالی آن بر بازارهای مالی می‌پردازد. معامله‌گر این مکتب تحلیلی تمایل دارند تا بواسطه مطالعه عوامل و محرکهای اقتصادی و سیاسی یا صورت های مالی، اوراق و اسناد تجاری و ترازنامه ها، به پیش بینی تأثیر احتمالی این عوامل بر نوسانات بازار پرداخته و از مزیت اطلاع از آخرین اخبار به بهترین نحو استفاده نمایند.
۲۱. “ضریب اهرمی” چیست؟
ضریب اهرمی یا لوریج از جذابترین بخشهای بازار فارکس است که اکثر معامله گران آماتور و حرفه ای را به خود جذب میکند. این مزیت به ظاهر فوق العاده، در بیشتر مواقع باعث خسارت های بسیار بزرگ به معامله گران مبتدی می شود و کم نیستند معامله گران حرفه ای که بر اثر طمع در انجام معاملات خود، در دام گسترده ضریب اهرمی یا لوریج افتاده و سرمایه های کلانی را از دست داده اند.
ضریب اهرمی به شما اجازه میدهد که تا فرضا ده برابر موجودی خود به انجام معامله بپردازید. وقتی شما تصمیم دارید معادل ۱۰۰ هزار دلار آمریکا معامله نمایید، میبایستی وجه الضمانی معادل ۱۰ ٪ معامله خود را یعنی معادل ۱۰ هزار دلار نزد کارگزار برای جبران خسارتهای احتمالی سپرده نمایید. در واقع به این نوع حساب معاملاتی، حساب مارجین (Margin Account) نیز می گویند یعنی در این نوع حساب شما میبایستی ۱۰ درصد مبلغی را که قصد معامله دارید نزد بانک یا کارگزار به عنوان تضمین، سپرده گذاری کنید.