مجموعه آموزش ها و راهنمای استفاده از شبکه اطلاع رسانی طلا، سکه و ارز
البته کارت ویرچوال (مجازی) برای کاربرد در اینترنت کاملا مانند کارت پلاستیکی است با این تفاوت که شما فقط مشخصات کارت را دریافت می کنید و به مقدار شارژی که در حساب خود دارید می توانید خرید کنید یا پول بپردازید. مزیت این کارت در عدم دریافت کارمزد به ازای هر خرید که انجام می دهید است و از نظر امنیتی عدم امکان شارژ کارت شما بیش از مبلغ درون کارت وجود ندارد. توجه دارید که یکی از مزایای بسیار بزرگ این دو کارت، خرید نقدی و پرداخت قسطی با کارمزدهای پایین (در صورت استفاده مداوم و معتبر و شناخته شدن توسط شعبه بانک) است که این امر درباره کارت های مجازی وجود ندارد. البته توجه داشته باشید هنگام استفاده از این کارت های مجازی باید حتما از فیلتر شکن استفاده کنید تا آی پی شما از ایران آشکار نشود. چرا که در غیر این صورت مشمول تحریم های آمریکا شده و اعتبار شما مسدود خواهد شد.اما کارت فیزیکی همانند کارت های موجود در شبکه بانکی ایران است و از آنها علاوه بر استفاده هایی که برای کارت مجازی وجود دارد می توان در پایانه های فروش (POS)، هتل ها و… اقدام به پرداخت کرد و همچنین از دستگاه های خودپرداز سراسر جهان که لوگوی master cardیا visa کارت را دارند پول دریافت کرد.
زمانی که شما یک کارت ویزا و یا مستر داشته باشید، از هر دستگاه خود پردازی که دارای لوگو شرکت ویزا و مستر است می توانید پول نقد دریافت کنید، شایان ذکر است دستگاه های کارت خوان اکثر مراکز خرید، فروشگاه ها، رستوران ها و هتل ها به سیستم شبکه ویزا و مستر متصل هستند و فرقی برای شما نمی کند که کارت بانک شما به کدام یک از این دو شبکه متصل است.
تمام هزینههایی که مشتریان برای استفاده از ویزا و مستر کارت پرداخت میکنند به حساب بانک طرف قراردادشان میرود و نه ویزا کارت و مسترکارت. ویزا کارت و مستر کارت هم درآمدشان را از طریق ارائه خدماتش به بانکها در سرتاسر دنیا به دست میآورند.
بسیار به ندرت پیش می آید که مثلا فروشگاهی (یا یک وب سایت) یکی از این کارت ها را قبول و دیگری را رد کند، بنابراین هر دو کارت مستر و ویزا تقریبا به یک اندازه قابلیت استفاده دارند و این که کدام یک از این دو شرکت یک کارت را صادر نموده است، ذاتاً تغییری در ویژگی های آن کارت ایجاد نمی کند بنابراین آن چه لازم است در رابطه با خرید کارت برای شما مهم باشد، ویژگی ها، امکانات و محدودیت های کارت ارزی است و نه شرکت اصلی صادر کننده و پشتیبان کارت که ممکن است نام هایی چون مستر کارت (Master Card)، ویزا کارت (Visa card)، امریکن اکسپرس (American Express) و غیره باشد. در نتیجه ویژگی های کارت و تطابق آن با نیازهای شماست که باید به آن توجه نمائید. پس ابتدا لازمست بدانید چه نیازهایی دارید و مبتنی بر این نیازها، کارتی را تهیه کنید که بیشتر پاسخگوی این نیازهاست.
قوانین بانک عامل، قوانین بانک مرکزی بانک عامل، قوانین ویزا کارت و مستر کارت همگی با هم تلفیق میشوند و تفاوت ها را می آفرینند. به زبان ساده تر این که ویژگی جزئی ویزا کارت و مسترکارت توسط بانک ها مشخص میشود به این ترتیب که ممکن است یک بانک ویزا کارت به ارز دلار بدهد اما بانک دیگری ویزا کارت به ارز درهم بدهد و بانک بعدی ویزا کارت با ارز یورو. هر بانک استاندارد دهی کارت ها خودش را دارد به عنوان مثال طبقه بندی کارت ها به کلاسیک، گلد و … فقط کاربرد داخل بانکی دارد ممکن است یک بانک به ویزا کارت خودش که روزانه ۲۰۰۰ دلار سقف برداشت دارد نام “کلاسیک” بدهد و دیگری به این کارت نام ویزاکارت سفید را بدهد. همینطور ممکن است ویزا کلاسیک یک بانک سقف برداشت روزانه ۱۵۰۰ دلار داشته باشد و دیگری سقف برداشت ۴۰۰۰ دلار.
در دنیای ویزا کارت و مسترکارت هیچ ویژگی ثابت و مشخصی وجود ندارد و این بانک ها هستند که کارت های خود را دسته بندی میکنند، نام گذاری میکنند و به مشتریان ارائه میکنند. هنگام تصمیم گیری برای گرفتن کارت اعتباری، افراد به طور کلی بانک را بر اساس طرح پاداش و کارمزد خدماتی که دریافت می کنند، انتخاب می کنند نه بر اساس ویزا کار